{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čelnici KS i Općine Centar: Pored nove škole na Šipu neophodan i vrtić

F
FENA
8.1.2019. u 18:04
26
60
Čelnici KS i Općine Centar: Pored nove škole na Šipu neophodan i vrtić
26
Čelnici KS i Općine Centar: Pored nove škole na Šipu neophodan i vrtić
Nastavak realizacije projekta izgradnje objekta osnovne škole na Šipu, puštanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama, kao i brojni drugi zajednički projekti bile su teme današnjeg sastanka čelnika Kantona Sarajevo i Općine Centar.
Istaknuto je da je u sklopu objekta škole na Šipu neophodna i gradnja vrtića jer je u interesu ove Vlade povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem. Dogovoreno je da u tu svrhu predstavnici resornog ministarstva, JU "Djeca Sarajeva" i Općine naprave neophodne analize, a prije pripreme potrebne dokumentacije.

Iskazana je i spremnost da se u Prijedlogu budžeta KS za ovu godinu poveća iznos sredstava za nastavak tog projekta, saopćeno je iz Pres službe KS.

Obostrani je interes i da se što prije riješi pitanje upravljanja kosim liftom na Ciglanama, kako bi mogao biti pušten u funkciju i dat na upotrebu građanima. Vlada KS će obaviti konsultacije sa nadležnim kantonalnim preduzećima radi odlučivanja koje pravno lice će preuzeti ulogu upravljanja ovim liftom, te će zaključak o tome dostaviti Općini Centar prije naredne sjednice Općinskog vijeća, dogovoreno je.

Razgovarano je i o saradnji u projektima izgradnje sportske dvorane u Srednjoj zubotehničkoj školi, vrtića "Razigrani dani", "Austrijske kuće", Tehnološkog parka na Šipu, kao i drugim pitanjima od interesa za ovu lokalnu zajednicu u domenu saobraćajne i vodovodne infrastrukture za koje je Vlada iskazala interes i spremnost da ih podrži.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: