BiH
0

Čelnici KS bili domaćini delegaciji iz Maribora

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatko Petrović bili su danas domaćini delegaciji iz Maribora koju je predvodila Lidija Priberšček, predsjednica Asocijacije evropskih grobalja i direktorica Pogrebnog društava iz Maribora.

U delegaciji su također bili i članovi Nadzornog odbora pomenutog preduzeća, ujedno i gradski vijećnici grada Maribora, saopćeno je iz Press službe KS.

Saradnja sarajevskog pogrebnog društva "Pokop" i Pokopnog društva iz Maribora traje od 2005. godine. Stoga je direktor "Pokopa" Nuko Grebović još jednom zahvalio prijateljima iz Maribora na pomoći i podršci u opremanju i modernizaciji sarajevskog pokopnog preduzeća, kao i na u njihovom angažmanu u realizaciji projekta Spomenika mira koji je prošle godine otkiven na sarajevskom groblju Vlakovo.

Ova posjeta delegacije Maribora bila je prilika za razgovore oko buduće saradnje u oblasti komunalne privrede Sarajeva i Maribora koji može prenijeti svoja dobra i uspješna iskustva korištenja evropskih fondova za infrastrukturne projekte.