{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čelnici grada Sarajeva posjetili naselje Pijačna na Ilidži

F
14.5.2008. u 20:29
0
0
Čelnici grada Sarajeva posjetili naselje Pijačna na Ilidži
0
Čelnici grada Sarajeva posjetili naselje Pijačna na Ilidži
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, njen zamjenik Predrag Mitrović i načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović posjetili su danas društveno naselje "Pijačna" na Ilidži koji su sa njegovim stanovnicima i predstavnicima UG "Povratak iz svoga grada u svoj grad" razgovarali o obnovi ovog jedinstvenog multietničkog naselja u BiH.
"Na poziv stanovnika ovog naselja koje sam nedavno primila u svom uredu danas imamo priliku posjetiti ovo naselje i uvjeriti se u njegovu poslijeratnu obnovu. Oni su me upoznali, a u šta sam se danas i uvjerila, kako nedostaje prilazna staza zgradama u ovom naselju i ja ću predložiti Gradskom vijeću da iz budžeta Grada izdvojimo 35.000 KM za ovu namjenu", izjavila je gradonačelnica Borovac.

S obzirom da su se stanovnici ovog naselja požalili na nedostatak javne rasvjete u ovoj ulici, načelnik Općine Ilidža Amer Ćenanović je rekao kako Općina u ovom smislu stoji na raspolaganju.

Tokom obilaska naselja Pijačna konstatirano je da se hitno treba riješiti i pitanje kanalizacije naselja s obzirom na blizinu vodozaštitne zone.

Društveno naselje Pijačna na Ilidži, prema riječima njegovim stanovnika, izgrađeno je 50-tih godina kao radničko naselje Energoinvesta. U njemu danas ima 15 objekata, živi 57 multietničkih porodica i 80 posto njegovih prijeratnih stanovnika vratilo se u svoje domove. Naselje je u potpunosti devastirano za vrijeme opsade Sarajeva, a njegovu poslijeratnu sanaciju pomogli su skoro svi nivoi bh. vlasti, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: