Skupština KS
0

Čelik zatražio hitnu preraspodjelu sredstva u iznosu od 80.000 KM radi nabavke respiratora KCUS-u

Klix.ba
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik uputio je danas zahjev Ministarstvu finansija KS za preraspodjelu sredstava u iznosu od 80.000 KM sa budžetske pozicije - Kabinet predsjedavajućeg na poziciju – Nabavka opreme za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Imajući u vidu novonastalu situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa, uputio sam hitni zahtjev za preraspodjelu pomenutih sredstava koja će se iskoristiti za nabavku prijeko potrebnog respiratora", objasnio je razloge svog zahtjeva predsjedavajući Čelik.

Podsjećamo, zastupnik Aljoša Čampara zatražio je na današnjoj sjednici od Zavoda zdravstvenog osiguranja KS da prebaci osam miliona KM za nabavku medicinske opreme u borbi protiv koronavirusa.

Skupština KS dala je u nastavku sjednice saglasnost na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i Odluku o izvršavanju ovog plana za 2020. godinu, sa zaključkom da se obaveže Zavod ZZO KS da pripremi rebalans ovog plana u narednih 15 dana, u skladu sa stvarnim potrebama koje su se javile u ovo pandemijsko vrijeme. Zastupnici su usvojili i zaključak kojim su naložili Zavodu da odmah iz tekućih rezervi prebaci sredstva u iznosu od 8.000.000 KM za nabavku medicinske i zaštitne opreme koja u ovom trenutku nedostaje.