BiH
0

Čelan: Raspisat ćemo konkurs za prevoz učenika

FENA
"Prijevoz učenika na području livanjske općine zasigurno je veliki problem. Stoga sam se dogovorio sa županijskim premijerom Nedeljkom Rimcem da raspišemo natječaj za prijevoz učenika kako bismo taj problem riješili bar za ovu godinu", izjavio je livanjski načelnik Luka Čelan.

Na prigovore učenika i njihovih roditelja da autobusi kojima se učenici voze ne zadovoljavaju ni tehničke ni higijenske uvjete, Čelan je kazao kako bi mjerodavne inspekcije i MUP Hercegbosanske županije trebali autobuse koji ne ispunjavaju uvjete za prijevoz učenika isključiti iz prometa.

On je predložio da sljedeće godine općina Livno izdvoji iz proračuna sredstva za nabavku autobusa koji bi prevozili učenika, ali i ostale građane kojima je takva vrsta prijevoza potrebna.

Načelnik Čelan kazao je kako za vrijeme školskih praznika autobusi uopće ne prometuju i nema nikakvog linijskog prijevoza do grada. Kako bi se riješio taj problem, u tijeku je izrada studije koja bi trebala odrediti koliko je potrebno autobusa da općina sama organizira prijevoz na svome području, kazao je Čelan.