BiH
0

Čelan: Budući razvoj općine Livno počiva na turizmu i poljoprivredi

FENA
Livanjska općina je jedna od prvih u BiH koja je potpisala "Deklaraciju o europskoj budućnosti BiH", a to je priznanje općini, načelniku i službama koje su radile na tom poslu, kazao je livanjski načelnik Luka Čelan.

"Općina Livno ima vrlo dobru suradnju i s OESS-om, a nedavno smo ušli u projekt GAP putem kojeg ćemo dobiti novu šalter dvoranu čime ćemo poboljšati učinkovitost naših općinskih službi, a time će općina Livno biti bolji servis građanima nego što je to bila u prošlosti", istaknuo je načelnik Čelan.

Čelan je to izjavio jučer u Livnu gdje je potpisana spomenuta deklaracija, nakon što je načelnik Čelan razgovarao s francuskom veleposlanicom u BiH Maryse Berniau.

Na sastanku se razgovaralo o turizmu, poljoprivredi i civilnoj zaštiti, kazao je livanjski načelnik Luka Čelan dodavši kako budući ekonomski razvoj općine Livno počiva upravo na turizmu i poljoprivredi.

Livanjski načelnik je iskazao otvorenost i spremnost za suradnju i uključivanje u projekte koji bi doprinijeli njihovom daljnjem planiranju i razvoju.

Uz načelnika livanjske općine i direktora Direkcije za europske integracije BiH Osmana Topčagića, francuska veleposlanica u BiH nazočila je jučerašnjem potpisivanju Deklaracije o europskoj budućnosti BiH u Livnu.