Ništa od sunca
136

Čeka nas tmuran i kišovit vikend

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Prvi aprilski vikend, ako je suditi prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, bit će tmuran, kišovit i hladniji u odnosu na prethodne dane.

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U istočnoj, sjeverostičnoj i u većem dijelu centralne Bosne uglavnom bez padavina. U Krajini poslije podne građani mogu očekivati prestanak padavina i razvedravanje. Obilnije padavine se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne, sjeveru, zapadu i jugu Hercegovine.

Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 12 do 18, na sjeveroistoku Bosne do 22 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša iil lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, djelimično centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 14 do 20 stepeni.

I u nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 6 do 12, a dnevne od 13 do 19 stepeni.

U ponedjeljak također pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 7 do 12, na jugu od 10 do 16 stepeni.