{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CCI želi motivirati građane da prijave ratne zločine

F
27.7.2007. u 14:15
0
0
CCI želi motivirati građane da prijave ratne zločine
0
CCI želi motivirati građane da prijave ratne zločine
Prezentacijom video i audio-spotova danas je u Mostaru obilježen nastavak medijske kampanje Centara civilnih inicijativa (CCI) "Prevencija konflikta kroz dijalog".
U izjavi za Fenu menadžerica projekta "Prevencija konflikta kroz dijalog" Dalila Demirović je kazala kako će spotovi, kojima su prethodili veliki plakati oblijepljeni širom BiH, bit dostavljeni radio i TV stanicama u BiH kako bi se građani, potencijalni svjedoci ratnih zločina motivirali da se jave tužiteljstvima BiH.

Demirović je dodala kako se kroz video i audio spotove želi građanima ukazati i na to da svjedočenje nije samo obveza već častan i moralan čin.

Po njenim riječima, osnovni cilj emitiranja spotova je da građani BiH budu svjesni činjenice da su se zločini dogodili u razdoblju od 1992. do 1995. godine, te da se ohrabre i potaknu da se jave tužiteljstvima i kažu svoju priču.

"U 2007. godini nemamo razriješenu ratnu povijest, jer ona još uvijek nije povijest, mi imamo tri povijesti, a istina može biti samo jedna. Naš cilj je doći do istine kroz pravosudne institucije", kazala je Demirović.

Govoreći o plakatima koji su oblijepljeni širom BiH i koji nose poruke "Moram svjedočiti jer krv nije voda", te "Moram svjedočiti jer imam ključ za miran san", Demirović je kazala kako se njima želi utjecati na svijest i buđenje griže savjesti potencijalnih svjedoka.

Po njenim riječima, na području Hercegovine nakon početka kampanje CCI-iju se javilo preko 200 osoba koje su imale konkretne zahtjeve vezane za ratne zločine.

Inače, kampanju "Prevencija konflikta kroz dijalog" podržava vlada Velike Britanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: