{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CCI: Pomaci u radu bh. vlasti vidljivi, ali nedovoljno

F
16.6.2008. u 15:03
0
0
CCI: Pomaci u radu bh. vlasti vidljivi, ali nedovoljno
0
CCI: Pomaci u radu bh. vlasti vidljivi, ali nedovoljno
Rezultati monitoringa vlasti u BiH koji vrše Centri civilnih inicijativa (CCI) pokazuju da postoje određeni pomaci u poređenju s 2007. godinom.
Kako je potvrdila Feni glasnogovornica CCI-a Majda Behrem- Stojanov, pomaci se ogledaju u tome da je sada većina programa rada usvojena te da sadrže veći broj mjera koje se odnose na građansku platformu.

I većina je budžeta usvojena na vrijeme, registriran je veći procent realizacije zakona, a čak je povećan i broj poslanika koji učestvuju u diskusijama u federalnom i državnom parlamentu.

Behrem Stojanov ipak naglašava da su svi pomaci nedovoljni i u većini slučajeva samo formalne prirode. Često su obilježeni negativnim aspektom rada institucija vlasti i pojedinaca u njima, zbog čega pretjeranog razloga za slavlje i nema.

Centri civilnih inicijativa ocjenjuju da je jedina pozitivna stvar koja je obilježila politiku u spomenutom periodu, stvaranje uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU.

“No, ma kako se naši političari trudili da približavanje Evropskoj uniji pripišu sebi, oni nemaju apsolutno nikakvih zasluga za taj evropski gest dobre volje”, kazala je ona.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: