{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CCI: Pomaci u radu bh. vlasti vidljivi, ali nedovoljno

F
16.6.2008. u 15:03
0
0
CCI: Pomaci u radu bh. vlasti vidljivi, ali nedovoljno
0
CCI: Pomaci u radu bh. vlasti vidljivi, ali nedovoljno
Rezultati monitoringa vlasti u BiH koji vrše Centri civilnih inicijativa (CCI) pokazuju da postoje određeni pomaci u poređenju s 2007. godinom.
Kako je potvrdila Feni glasnogovornica CCI-a Majda Behrem- Stojanov, pomaci se ogledaju u tome da je sada većina programa rada usvojena te da sadrže veći broj mjera koje se odnose na građansku platformu.

I većina je budžeta usvojena na vrijeme, registriran je veći procent realizacije zakona, a čak je povećan i broj poslanika koji učestvuju u diskusijama u federalnom i državnom parlamentu.

Behrem Stojanov ipak naglašava da su svi pomaci nedovoljni i u većini slučajeva samo formalne prirode. Često su obilježeni negativnim aspektom rada institucija vlasti i pojedinaca u njima, zbog čega pretjeranog razloga za slavlje i nema.

Centri civilnih inicijativa ocjenjuju da je jedina pozitivna stvar koja je obilježila politiku u spomenutom periodu, stvaranje uvjeta za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU.

“No, ma kako se naši političari trudili da približavanje Evropskoj uniji pripišu sebi, oni nemaju apsolutno nikakvih zasluga za taj evropski gest dobre volje”, kazala je ona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: