BiH
0

CCI organizira skup u Tuzli u povodu incijative ministrice Hadžić-Suljkić

FENA
Centri civilnih inicijativa (CCI) organiziraju u četvrtak 31. januara skup u Tuzli na kojem će građani i mediji imati priliku čuti audio snimke obrazloženja ministrice Mirzete Hadžić-Suljkić o ukidanju prava glasa roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta.

Na štandu, koji će biti postavljen na Kapiji od 11 do 12 sati, CCI će započeti distribuciju 20 000 pisama građanima TŽ-a u kojima će ih detaljno upoznati s pokušajem ministrice Hadžić-Suljkić da oduzme postojeće pravo roditeljima na neposredno biranje direktora škole.

CCI poziva građane i medije da se uključe u javnu raspravu te dodaju da je uključenje u javnu raspravu više nego hitno jer ona traje do 8. veljače i čista je obmana javnosti jer je zakazana u vrijeme školskog raspusta i godišnjih odmora i vodi se bez najzaineresiranijih za ovo pitanje.

U 20 000 pisama, s čijim će uručivanjem CCI krenuti u četvrtak najprije u Tuzli, a onda u drugim općinama TŽ, razotkrit će se površnost, bahatost i manipulativnost ministrice Hadžić Suljkić i njena sklonost obmanama, ucjenama i uvredama građana u pokušaju da uzurpira pravo 100 000 građana te županije i izbor direktora škola vrati u stranačke ruke, za potrebe međustranačkih trgovina, kupovine ljudi i nagrađivanja poslušnih i podobnih, a kažnjavanje onih koji to nisu i ne žele biti, stoji u priopćenju iz CCI-ija.