BiH
0

Cazin: Ubijena 65-godišnjakinja, šestero ljudi ranjeno

NINA
Neviđena porodična drama sa smrtnim epilogom događala se u četvrtak navečer u cazinskoj mjesnoj zajednici Donja Koprivna, javlja dopisnik NINA-e.

Naime, nakon svađe Muharema Kurtovića i njegovog brata Rifeta Kurtovića s članovima porodice Veladžić došlo je do pucnjave u kojoj je smrtno stradala 65-godišnja Mejra Veladžić, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, od kojih se u najkritičnijem stanju nalazi 23-godišnji Rifet Kurtović koji je zadobio teške ozljede glave.

Zbog bračnih nesuglasica supružnika Muharema i Enise Kurtović, ona je tokom dana otišla od svoga supruga svojim roditeljima u Donju Koprivnu. Nakon što je saznao da mu se supruga nalazi kod svojih roditelja u Donjoj Koprivni, Muharem Kurtović se u večernjim satima zajedno sa svojim bratom Rifetom zaputio kako bi vratio kući svoju suprugu Enisu, ponijevši sa sobom u osobnom vozilu zasad nepoznatu količinu oružja i strjeljiva.

Nakon višesatne svađe uslijedila je desetominutna pucnjava čiji tačan broj sudionika još nije poznat, ali je sigurno da je u pucnjavi smrtno stradala Mejra Veladžić, a teške ozljede su zadobili 23-godišnji Rifet Kurtović, 37-godišnji Muharem Kurtović i 51-godišnja Halima Veladžić, majka Enise Kurtović koja tokom vatrenog obračuna nije ozlijeđena.

Troje teško ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, a troje lakše ozlijeđenih su 58-godišnji Hasan Veladžić, otac Enise Kurtović, 65-godišnji Jusuf Veladžić i 44-godišnji Senid Veladžić. Rifet Kurtović je zadobio teške ozljede glave, Muharem je ranjen u predjelu ramena, a Halima Veladžić u predio trbuha.

Nakon pucnjave pripadnici Kriminalističke policije su izvršili uviđaj na mjestu zločina zbog kojega je bila zatvorena i regionalna cesta Bihać - Bužim u naselju Donja Koprivna. Istraga je u toku.