{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cazin: Centralno obilježavanje Dana policije USK-a

F
29.6.2012. u 16:49
3
0
Cazin: Centralno obilježavanje Dana policije USK-a
3
Cazin: Centralno obilježavanje Dana policije USK-a
Foto: bihac.net
U Cazinu je danas nizom prigodnih sadržaja obilježen 1. juli, Dan policije Unsko-sanskog kantona (USK). Na Trgu Alije Izetbegovića, u centru grada, upriličeno je svečano postrojavanje pripadnika Kantonalnog i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), te Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).
Nakon toga prezentirana je oprema njihovih specijalnih jedinica, te izvedena pokazna vježba Jedinice za podršku MUP-a USK-a. Centralni događaj bila je svečana akademija, kojoj su prisustvovali predstavnici Federalnog MUP-a i Federalne uprave policije (FUP), Skupštine i Vlade USK-a, te općina i političkih partija. "Policijske snage izrasle su u veoma stabilnu i profesionalnu agenciju za sprovođenje zakona. Učinjeno je više zahtjevnih reformi i stvorena je nova policijska struktura, spremna da odgovori na sve izazove po pitanju sigurnosti građana USK-a", kazao je v.d. policijskog komesara, Marjan Šimić obraćajući se prisutnima.

Premijer Kantona Hamdija Lipovača izrazio je zadovoljstvo organizacijom svečanosti, te dodao kako USK ima kvalitetne redovne, specijalne i jedinice za podršku MUP-a, istakavši da su danas pokazali svima onima s druge strane zakona, da za kriminal u bilo kom obliku nema mjesta u tom kantonu. Ministar unutrašnjih poslova USK-a, Šefik Smlatić kazao je da se kroz današnju manifestaciju jedinstva policijskih snaga poručuje, da se samo na taj način mogu osigurati temeljna ljudska prava i sigurnost svih građana ovog kantona.

Na današnjoj svečanosti Zlatne policijske značke dodijeljene su federalnom ministru unutrašnjih poslova Predragu Kurtešu i direktoru FUP-a Draganu Lukaču za poseban doprinos u jačanju policijskih snaga i međusobne saradnje. Plakete i prigodni pokloni dodijeljeni su zaslužnim policijskim službenicima za istaknut doprinos u radu, zatim načelnicima općina, ministrima unutrašnjih poslova nekoliko kantona u Federaciji BiH i drugima za dosadašnju kvalitetnu saradnju. Prvi put MUP USK-a dodijelio je Plaketu sigurnosti, koja je uručena kantonalnom premijeru Lipovači. Inače, svečanost u povodu Dana policije, prvi put održana je van Bihaća i ova praksa nastaviće se i u narednom periodu, kako bi svaka tamošnja općina dobila priliku da joj bude domaćin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: