Za povratnike
0

Čavka: Potrebna nam je koalicija nacionalnog jedinstva

Klix.ba
Admir Čavka
Admir Čavka
Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka rekao je da neke stvari postaju potpuno jasne pred početak zvanične izborne kampanje, a među njima je i ta da će se više blokova boriti za glasove povratnika kojih je svake godine sve manje i manje.

"Prvo povratničko dijete u Trebinju nakon rata tek ove godine upisalo je osnovnu školu. To nam dovoljno gdje se danas nalazimo. Godinama Bošnjake predstavljuju oni koji ne žive sa povratnicima. To su oni političari koji svoj patriotizam iskazuju vikendima pred izbore", poručio je Čavka.

Rezultati ovih politika svele su povratnike na margine društva. Stoga nam je, kazao je Čavka, potreban ekonomski patriotizam koji će povratnicama obezbijediti pristojan i život dostojan čovjeka.

"Potrebna je koalicija nacionalnog jedinstva koja će okupiti sve snage koji vjeruju u bolju budućnost. Koaliciju nacionalnog jedinstva ne mogu predstavljati oni koji pred svake izbore mijenaju politički dres, odnosno oni koji su za jedan mandat od predvodnika radikalne desnice postali proleteri ideje povratničkog korpusa", istakao je Čavka.

Čavka je dodao da je povratnicima na prostoru manjeg bh. entiteta potrebna koalicija sastavljena od dobronamjernih snaga istinskih povratnika koji dijele iste vrijednosti i principe i koji imaju samo jednu želju - da žive kod svojih kuća.