{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Skupštinu RS-a bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti

F
7.2.2018. u 12:44
0
4
Čavić: Skupštinu RS-a bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti
0
Čavić: Skupštinu RS-a bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti
Dragan Čavić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Opozicija učestvuje danas u radu parlamenta Republike Srpske (RS), iako kako tvrde, nikada dosad se nije dogodilo da se 48 sati prije zasjedanja promijeni više od trećine tačaka dnevnog reda, čak 11 od ukupno 31.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"To pokazuje da je još izraženija bahatost Vlade RS-a prema Narodnoj skupštini. Da ja sam odlučujem, ovu Skupštinu bi do oktobarskih izbora trebalo raspustiti i dovesti je u ustavni red", ustvrdio je poslanik NDP-a Dragan Čavić.

Opozicionari su zbog toga, kaže, razmatrali da uopšte ne učestuvuju u radu Narodne skupštine, ali su od toga danas odustali, jer se na dnvenom redu nalaze i njihove interpelacije o stanju u zdravstvu, penzionom sistemu i javnim preduzećima.

I odnos vlasti prema tim interpelacijama će, kaže, orediti dalji tok njihovog rada u parlamentu.

Čavić je u obraćanju u Skupštini naveo da je opozicija pokušala sve kako bi "natjerali Vladu da se ponaša u skladu s Ustavom i zakonima, ali je to nemoguće”.

"Naša uloga ubuduće će biti da, ako vi iz vladajuće većine niste spremni da štitite dignitet i ulogu Narodne skupštine, to uradimo mi tokom ovog mandata. Ne možemo prihvatiti ovakvo ponašanje, jer je neviđeno u istoriji RS", ustvrdio je Čavić.

U parlamentu je, nakon njegovog obraćanja, počela rasprava o prvoj tački dnevnog reda - poslaničkim pitanjima i odgovorima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: