BiH
0

Čavić: SDS neće tražiti ostavku vlade RS-a

FENA
Predsjednik Republike Srpske i Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Čavić podržava Vladu Pere Bukejlovića, a posebno predloženi budžet RS-a za narednu godinu, za koji smatra da je jedan od najboljih do sada predloženih.

Čavić misli da Vlada neće podnijeti ostavku ni ako se 28. decembra ne usvoji budžet RS-a za narednu godinu, navodeći da SDS neće tražiti njenu ostavku niti će glasati za nepovjerenje Vladi RS-a.

On je kazao da ako se sagleda sam ambijenet, i politički i opšti, u kojem je Vlada djelovala i rezultati koje je napravila, nema razloga za neko nezadovoljstvo.

Dodao je da se ne može reći da je sve bilo idealno, da nije bilo razlika u stavovima, posebno po određenim političkim pitanjima između njega kao predsjednika RS-a i Vlade, ali da kada pravi procjenu kao predsjednik Srpske demokratske stranke onda može da kaže da Vlada ima njegovu podršku.

Čavić je u sinoćnjem intervjuu Alternativnoj televiziji Banja Luka kazao da je realnost da većina u Narodnoj skupštini ne želi u ovom trenutku Vladu na čelu sa Perom Bukejlovićem.