|

Čavić pomilovao i teške kriminalce

Čavić pomilovao i teške kriminalce
0
Klix.ba
26.10.2006. u 21:37
0
komentara
0

dijeljenja
Čavić pomilovao i teške kriminalce Dragan Čavić
Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić pomilovao je, uoči isteka svoga mandata i unatoč protivljenju ministarstva pravosuđa RS, 32 osuđenika, među kojima i one s debelim policijskim dosjeima, javljaju banjalučke Nezavisne novine.
Među pomilovanim osobama, za koje je ministarstvo pravosuđa RS dalo negativno mišljenje, nalazi se osoba koja je pravomoćno osuđena zbog nabavljanja i posjedovanja više hiljada krivotvorenih dokumenata pronađenih u najvećoj ilegalnoj tiskari otkrivenoj do sada.

Među bianco dokumentima su krivotvorene isprave državnih tijela, institucija i obrazovnih ustanova, čak i pripremljene diplome doktora medicine.

Predsjednik RS je, i uz protivljenje ministarstva i suda, pomilovao i osobe osuđene zbog sudjelovanja u neredima u maju 2001. kojima je spriječeno postavljanje temeljnog kamena za obnovu džamije Ferhadije. Tom je prilikom jedna osoba poginula, desetine su teško ozlijeđene.

Među pomilovanima su i osobe osuđene za ubojstva, od kojih jedna za trostruko ubojstvo, potom osobe osuđene za pokušaj ubojstva, porezne utaje, teške krađe i razbojnišva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.