Čavić nakon razgovora s Viškovićem osigurao NDP-u jedno ministarsko mjesto

S
SRNA
22.11.2018. u 18:40
8
24
Čavić nakon razgovora s Viškovićem osigurao NDP-u jedno ministarsko mjesto
8
Čavić nakon razgovora s Viškovićem osigurao NDP-u jedno ministarsko mjesto Foto: SRNA
Narodni demokratski pokret (NDP) u novoj vladi Republike Srpske imat će jedno ministarsko mjesto, izjavio je večeras predsjednik NDP-a Dragan Čavić nakon razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.
Čavić je rekao novinarima da nije razgovarano o imenima, niti o resorima, već o principima, dodajući da će član buduće vlade iz NDP-a biti reprezentativan i da će svojim radom pokazati da je to rješenje kakvo traži društvo.

On je naveo da je na konsultacijama bilo riječi i o načinima povećanja zaposlenosti, naglašavajući da je za otvaranje novih radnih mjesta u Republici Srpskoj potrebno obaviti restrukturisanje poreza.

"Naveli smo naša tri principa koja determinišu uspješnost vlade. Prvi je da Republika Srpska ima sistem koji podrazumijeva da izvršna vlast predlaže zakonodavna rješenja Narodnoj skupštini, a nakon njihovog stupanja na snagu da ih i sprovodi", rekao je Čavić.

On je naveo da drugi princip podrazumijeva da niko od stranaka koje čine skupštinsku većinu nema kapacitet da ucjenjuje sprovođenje usvojenih politika, a treći je postojanje dobre volje i namjere da se postignu pomaci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: