|

Čavić: Nakon izbora moguće ustavne promjene

Čavić: Nakon izbora moguće ustavne promjene
0
F
FENA
20.6.2006. u 12:34
0
komentara
0

dijeljenja
Čavić: Nakon izbora moguće ustavne promjene
Predsjednik Republike Srpske i Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Čavić izjavio je danas u Banjoj Luci da je na sinoćnoj radnoj večeri lidera političkih stranka u BiH sa visokim predstavnikom ponovljena konstatacija da do izbora nema mogućnosti da se pitanje ustavnih promjena stavi na dnevi red u Parlamentarnoj skupštini BiH.
"Nakon izbora, zavisno kolike će kapacitete imati političke stranke koje su učesnice i potpisnice Sporazuma o ustavnim promjenama, zavisi ishod postignutog sporazuma i ustavnih amandmana", kazao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istaknuo je da treba sačekati izbore i u tom ambijentu sagledati šta će biti sa tim sporazumom, da li će se otvoriti neki novi pregovori u širom krugu, sa neke nove osnove ili sa iste osnove postignutog sporazuma.

"To su sve pitanja koja su postavljena kao dileme, a ne kao zaključak", kazao je Čavić.

Svi učesnici sinoćnjeg razgovora, naglasio je, slažu se da je vrlo teško očekivati da se van postignutog sporazuma i teksta amandmana može napraviti nešto novo.

"Dominanto mišljenje kod svih učesnika je bilo da tek kada se završe izbori možemo da stavimo na dnevni red postojeći paket i postignuti sporazum i onda da vidimo šta dalje", zaključio je lider SDS-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.