{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Nakon izbora moguće ustavne promjene

F
20.6.2006. u 12:34
0
0
Čavić: Nakon izbora moguće ustavne promjene
0
Čavić: Nakon izbora moguće ustavne promjene
Predsjednik Republike Srpske i Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Čavić izjavio je danas u Banjoj Luci da je na sinoćnoj radnoj večeri lidera političkih stranka u BiH sa visokim predstavnikom ponovljena konstatacija da do izbora nema mogućnosti da se pitanje ustavnih promjena stavi na dnevi red u Parlamentarnoj skupštini BiH.
"Nakon izbora, zavisno kolike će kapacitete imati političke stranke koje su učesnice i potpisnice Sporazuma o ustavnim promjenama, zavisi ishod postignutog sporazuma i ustavnih amandmana", kazao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istaknuo je da treba sačekati izbore i u tom ambijentu sagledati šta će biti sa tim sporazumom, da li će se otvoriti neki novi pregovori u širom krugu, sa neke nove osnove ili sa iste osnove postignutog sporazuma.

"To su sve pitanja koja su postavljena kao dileme, a ne kao zaključak", kazao je Čavić.

Svi učesnici sinoćnjeg razgovora, naglasio je, slažu se da je vrlo teško očekivati da se van postignutog sporazuma i teksta amandmana može napraviti nešto novo.

"Dominanto mišljenje kod svih učesnika je bilo da tek kada se završe izbori možemo da stavimo na dnevni red postojeći paket i postignuti sporazum i onda da vidimo šta dalje", zaključio je lider SDS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: