|

Čavić jednoglasno izabran za predsjednika

Čavić jednoglasno izabran za predsjednika
0
S
SRNA
6.12.2009. u 19:15
32
komentara
0

dijeljenja
Čavić jednoglasno izabran za predsjednika
Na Prvom kongresu Demokratske partije (DP), koji je održan danas u Banjaluci, delegati su jednoglasno izabrali Dragana Čavića za lidera stranke.
Osim predsjednika DP-a, izabrana su i 83 člana Glavnog odbora, te usvojen statut, program stranke i politička deklaracija kojom će biti definisana politika partije u narednoj godini.

Po završetku kongresa održana je i prva konstitutivna sjednica Glavnog odbora DP-a, na kojoj je izabran Izvršni odbor, koji broji 12 članova, a za generalnog sekretara stranke izabran Vojislav Gligić.

Član Izvršnog odbora za pitanja parlamenta BiH je Momčilo Novaković, a članovi Izvršnog odbora za organizaciona i politička pitanja su Vlado Topić iz Banjaluke, Gojko Savanović iz Gradiške, Radislav Bogićević iz Brčkog i Đorđe Milićević iz Šamca.

Predsjednik DP-a Dragan Čavić izjavio je Srni da je danas završeno konstituisanje glavnih organa stranke i da se na ovu partiju u budućnosti treba računati kao na, kako je rekao, relevantnog učesnika u svim političkim događajima.

"DP je apsolutno protiv bilo kakve rasprave o ustavu u vrijeme kada je manje od godinu dana do izbora. Jasno smo se izjasnili da smo protiv politike aktuelne vlasti u RS i FBiH, a svi koji danas stavljaju na dnevni red pitanje promjene ustava pomažu da se održi ovakvo teško političko stanje u BiH", ocijenio je Čavić.

Napomenuvši da je današnji Kongres rezultat desetomjesečnog rada DP-a, Čavić je ocijenio da bi do sledećih lokalnih izbora za tri godine, ova stranka sigurno trebalo da ima infrastrukturu ravnu ostalim relevantnim političkim akterima u RS i BiH.

"Mi jednostavno želimo da budemo što zastupljeniji u parlementarnom životu RS i BiH", rekao je Čavić dodavši da je rano govoriti o prognozama za izbore, jer će to, kako je rekao, vrijeme najbolje pokazati.

Čavić je rekao da DP trenutno ima oko 16 000 članova u 50 opština u RS i četiri u Federaciji BiH, te da su ambicije stranke da do proljeća naredne godine opštinski odbori budu formirani u svih 62 opštine RS i, osim kantona jedan i deset u Federaciji BiH, uđe i u Sarajevski i Hercegovačko-neretvanski kanton.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...