{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čavić: Građani će sankcionirati ogromne greške sadašnje vlasti

F
29.4.2012. u 17:13
2
9
Čavić: Građani će sankcionirati ogromne greške sadašnje vlasti
2
Čavić: Građani će sankcionirati ogromne greške sadašnje vlasti
Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Arhiv/Klix.ba)
Skupština Demokratske partije danas je u Banjoj Luci jedinstveno podržala opozicionu politiku ove stranke koja se manifestira i kroz rad njenih poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.
"Uvjereni smo da će građani RS-a, kada dođe izborni trenutak, sankcionirati sve ogromne greške aktuelne vlasti", rekao je predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić i argumentirao to bahatom rastrošnošću "vladajućeg režima".

"Enormno rasipništvo pokriva se poreskim opterećenjima koja guše realni sektor i dovode do ukidanja radnih mjesta, zagorčava život običnim ljudima stalnim povećanjem troškova života i raznim porezima, od onoga na imovinu do obaveznog plaćanja doprinosa za seljake i otimačinom stečenih prava boraca", ilustrirao je svoje tvrdnje Čavić.

Aludirajući na izgradnju dijela autoputa na realaciji Prnjavor-Doboj, on je u izjavi novinarima rekao da sadašnja vlast ima "gomilu projekata, ali i gomilu potencijalnih izvođača tih projekata zbog, očigledno, vrlo prizemnih razloga".

"Skupština Demokratske partije danas je usvojila i političku deklaraciju kojom smo jasno artikulirali naš stav da ne prihvatamo ovakvo društvo koje se profilira pod diktatom jednoumlja i vladavine jednog čovjeka, u kojem jedna politička partija upravlja životima, sredstvima, upravlja nažalost i budućnošću i prošlošću u kojoj nije učestvovala", rekao je Čavić.

On je ocijenio kao neminovnost da i RS kao društvo izađe iz stanja opijenosti i halucinacija, ali je naglasio da će upravo zbog tog stanja suočenje s realnošću biti bolno i teško.

"Skupština DP-a je zauzela jasan stav i apsolutno smo protiv ovakve politike aktuelnog režima, ali imamo jasnu projekciju šta treba raditi za ozbiljne pormjene i veliki zaokret u svim oblastima", rekao je Čavić.

Potvrdio je i da je Skupština stranke ovlastila Izvršni odbor da upravlja izbornim procesom i usvojila principe na kojima su moguće koalicije na predstojećim lokalnim izborima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: