Prenos ovlaštenja na BiH
0

Čavić: Dobro je što se završila agonija oko VM

SRNA
Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Dragan Čavić (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić smatra da je dobro što je postignut dogovor lidera šest političkih stranaka o Vijeću ministara BiH, ali se ne slaže sa "neprincipijelnošću predstavnika Republike Srpske kod proglašavanja previsokih i neostvarivih ciljeva u tom procesu.

"Agonija koja se zove Vijeće ministara BiH završila se Happy endom, koji je prije svega pokazao neprincipijelnost i nedosljednost predstavnika Republike Srpske i lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije", rekao je Čavić na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Lider DP-a tvrdi da postignuti dogovor o zakonu o popisu stanovništva i zakonu o sistemu državne pomoći predstavlja "prenos ovlašćenja sa Republike Srpske na nivo BiH".

Član Izvršnog odbora DP-a Đorđe Miličević smatra da će Republika Srpska u 2012. godinu ući sa novim fiskalnim opterećenjima za građane, jer, kako kaže, Vlada Republike Srpske pokušava da fiskalnu stabilnost održi na teret najugroženijih kategorija stanovništva penzionera i poljoprivrednika.