BiH
0

Čavić: Akcija za referendum nije realna

FENA
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Čavić ocijenio je danas da izjave oko mogućeg refrenduma u RS-u "uglavnom se daju zbog političkih potreba i izborne kampanje".

To pitanje, naglasio je, ne može da bude pitanje jedne političke stranke niti jednog čovjeka, već realna ocjena, relnosti ishoda - da li može da iza toga stoji kapacitet političkih faktora i javnosti koji to može da iznese na leđima i da se realno napravi procjena šta je cijena takvog političkog izbora.

Komentirajući da li se priča oko mogućeg referenduma u RS-u pokreće pred izbore, Čavić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da SDS o pitanju refedrenduma nije donosila nikakve političke odluke niti ga je stavljala na dnevni red svojih organa, "jer zna koliko je osjetljivo pitanje referenduma i da je najgora opcija za ozbiljnu političku stranku da nešto izjavi pa da zatim to dementira".

On je precizirao da kada SDS o tome donese političku odluku, ma kakavog sadržaja ona bude, bit će javna i iza nje će slijediti akcija.

Ocijenio je i da se trenutno "pljušte riječi, ali akcija nije realna".