|

Čavara: Sastanak HDZ-a i SDA pokrenut će pozitivne procese u BiH

Čavara: Sastanak HDZ-a i SDA pokrenut će pozitivne procese u BiH
18
F
FENA
27.10.2019. u 10:56
70
komentara
18

dijeljenja
Čavara: Sastanak HDZ-a i SDA pokrenut će pozitivne procese u BiH Foto: E. H./Klix.ba
Dogovor i partnerstvo vodećih političkih stranaka koje su dobile povjerenje birača na izborima i za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda izuzetno je važno za napredak i razvoj Federacije BiH i BiH, izjavio je Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH uoči sastanka delegacija SDA i HDZ-a sutra u Mostaru.
On kaže da su u HDZ-u svjesni da će se teško postići potpuni dogovor oko svih pitanja u BiH kojim bi sve strane bile zadovoljne, ali sastanak koji će se održati u ponedjeljak između HDZ-a BiH i SDA prilika je za novi iskorak.

"Moramo nastaviti razgovore i intenzivirati ih jer je previše vremena izgubljeno. Godinu dana od izbora BiH nema novu vlast. Stoga, trebamo biti spremni i na dodatni kompromis i dogovor za rješenje prihvatljivo svima, smatra Čavara.

Izrazio je uvjerenje da će sastanak biti uspješan s konstruktivnim prijedlozima kojima će normalizirati odnose i biti korak bliže prema formiranju vlasti na državnoj i federalnoj razini.

"Izborom novog Vijeća ministara stvaramo uvjete za napredak BiH, bolje odnose između naroda, napredak na euroatlantskom putu kao i provođenje Odluka Ustavnog suda odnosno usklađivanje Izbornog zakona s Ustavom BiH. Pravna država je apsolutni prioritet HDZ-a BiH kao i SDA BiH što podrazumijeva slobodne izbore i provedbu na takav način iskazane volje birača", naglasio je predsjednik Federacije BiH.

Čavara ističe kako je siguran da su i njegove kolege iz SDA svjesne društveno-političke situacije u BiH, odnosno krize iz koje moraju zajedno pronaći izlaz jer je to njihova zajednička odgovornost, kako bi osigurali normalno funkcioniranje države i institucija te nastavili reforme.

"Put prema Europskoj uniji i NATO-u mora biti prioritet. Iz tog razloga, čvrsto vjerujem da će sastanak u ponedjeljak pokrenuti pozitivne procese na dobrobit svih u BiH", izjavio je Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH.
Prijavi grešku


Komentari (70)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...