Pronaći rješenje
33

Čavara s delegacijom SBB-a razgovarao o ostavkama ministara u Vladi FBiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s delegacijom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH predvođenim dopredsjednicom te stranke Adisom Omerbegović Arapović, saopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika FBiH.

Na sastanku su prisustvovali i predsjednik Kluba SBB-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nasir Beganović i predsjednikom Kluba SBB-a BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Fuad Hadžimehmedović.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim političkim prilikama i odnosima u Federaciji BiH, s naglaskom na najavljene ostavke ministara SBB-a BiH u Vladi Federacije BiH.

U izjavi za medije nakon sastanka, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je istaknuo kako je insistirao da SBB BiH ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti, imajući, kako je rekao, u vidu interes svih naroda i građana koji žive u Federaciji BiH i reformske procese koji se moraju voditi.

Ocijenio kako sijedi turbulentno razdoblje pred izbore te kako smatra da će zajedno tome moći najbolje odgovoriti.

"Na Savezu za bolju budućnost ostaje da kroz svoja stranačka tijela donese najbolju odluku o pitanju učestvovanja u izvršnoj vlasti, ali isto tako, da na najbolji način procijeni koliko je važno da budu dio parlamentarne većine kako bi zajedno rješavali sve ono što je u ovim trenucima nagomilano, u smislu problema s kojima se suočava svaki stanovnik u Federaciji BiH", kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Dopredsjednica SBB-a BiH Adisa Omerbegović Arapović istaknula je kako će, u konačnici, odluku o ostavkama ministara SBB-a BiH u Vladi Federacije BiH donijeti organi stranke, ali da je više nego očigledno da, nakon razgovora s predsjednikom Federacije BiH, SBB BiH ostaje u Vladi Federacije BiH.