HDZ predao liste
115

Čavara: Imamo ukupno 430 kandidata, ponosni smo na Dragana Čovića

Klix.ba
Foto: HDZ
Foto: HDZ
Delegacija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine danas je Centralnoj izbornoj komisiji BiH predala izborne liste i nosioce listi za sve razine vlasti, koalicije HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), za predstojeće Opće izbore u BiH.

Izborne liste predali su dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, generalni sekretar stranke Miljana Glamuzina i članica Predsjedništva i zastupnica u Zastupničkom dom Parlamenta FBiH Darijana Katić - Filipović, saopćeno je iz HDZ-a.

„Zadovoljstvo mi je da sam mogao sa saradnicama i kolegicama, glavnim tajnikom HDZ-a BiH Miljanom Glamuzina i članicom Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnicom u Zastupničkom dom Parlamenta FBiH Darijanom Katić – Filipović, predati kandidate i liste kandidata HDZ-a BiH i koalicije stranaka HNS-a BiH koje zajedno učestvuju na ovim izborima. Imamo ukupno 430 kandidata, a ponosni smo da imamo onog koji predvodi sve kandidate, a to je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović. Vjerujemo u pobjedu, i to sve ankete pokazuju, kao i naš rad na terenu. Nakon pobjede opet nastavljamo dalje s aktivnostima uređenja ove države u smislu približavanja europskim i NATO integracijama i vjerujemo da ćemo pridonijeti, kao što smo i dosad pridonosili, stabilizaciji države i europskom i NATO putu BiH", rekao je Čavara.