BiH
7

Čavara danas o ostavkama, ministri DF-a u ministarstvima

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministri u ostavci u Vladi Federacije BiH došli su danas na posao u resorna ministarstva. Prema nezvaničnim informacijama, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas bi trebao saopćiti da je prihvatio ostavke četiri federalna ministra.

Kako nam je potvrđeno iz kabineta ministara Aleksandara Remetića, Milana Mandilovića i ministrica Snježane Soldata, federalni zvaničnici danas su došli na svoje poslove u federalna ministarstva.

U ministarstvu energije, industrije i rudarstva danas nije prisutan ministar Reuf Bajrović jer je na godišnjem odmoru.

Dopremijer i ministar trgovine Federacije BiH Aleksandar Remetić kazao nam je kako je u Ministarstvo došao samo da bi potpisao nekoliko važnih dokumenata pravne forme koji se odnose na Skupštinu društva Feroelektro.

"Došao sam samo da potpišem samo nekoliko papira koji su važni zbog pravne forme za Feroelektro kako se ne bi napravili propusti za Skupštinu društva Feroelektro u subotu. Da nisam došao, ono što je 11 godina rađeno, sve bi palo u vodu", rekao je Remetić.

On je dodao da je samo zbog odgovornosti prema imovini Federacije BiH danas došao u ministarstvo.

"Ja sam morao doći jer strašnu štetu bi napravili imovini Federacije BiH da nisam došao i potpisao dokumente. Došao sam prije deset minuta i upravo odlazim", rekao je Remetić.

Iz kabineta premijera Vlade Federacije BiH Fadila Novalića saopćeno nam je kako Novalić još uvijek nije imenovao vršioce dužnosti koji bi preuzeli poslove ministara u Vladi Federacije BiH do imenovanja novih.

Također, za danas je najavljena konferencija za medije predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, a kako nam je rečeno iz njegovog kabineta na današnjoj konferenciji biti će saopćene sve informacije u vezi s ostavkama ministara iz Demokratske fronte.

Iz Čavarinog kabinetu nisu nam željeli potvrdit da li je predsjednik Federacije BiH potpisao ostavke.