BiH
0

Čaušević: Najvrijedniji je osmijeh na dječijem licu

FENA
Nevladina organizacija altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima "Svjetlo" u saradnji s Centrom za edukaciju djece s dodatnim potrebama "Vladimir Nazor" i modnom agencijom "Nova maS" održala je danas u Domu Policije, četvrtu po redu humanitarnu modnu manifestaciju "Hajde budi mi drug" za djecu sa i bez dodatnih potreba.

Prema riječima predsjednika "Svjetla" Harisa Čauševića, ciljevi manifestacije su promoviranje procesa ravnopravnog uključivanja djece s dodatnim potrebama u život zajednice, promoviranje volonterskog i zajedničkog rada, kao i podsticanje ostalih srodnih organizacija da počnu provoditi slične aktivnosti.

"Želim naglasiti da je ova manifestacija osmišljena da stavi osmijeh na dječija lica. S druge strane da ona bude i injekcija humanosti za sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu a to još nisu uradili", rekao je za Agenciju FENA Čaušević ističući da je osmijeh na dječijem licu najveća nagrada na svijetu.

U programu manifestacije učestvovalo je 120 djece, umjetnika i javnih ličnosti a raznolik program s mnoštvom pjesme, zabave, edukativnih poruka i modnom revijom vodili su Emela Burdžović i maneken modne agencije "Nova maS" Emir Fejzić.

Prikupljena sredstva bit će iskorištena za realiziranje programa kreativnih radionica u koje će biti uključeni mladi s dodatnim potrebama.