{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Ćatić: "Samo u Kravici je ubijeno više od 1.000 Srebreničana"

S
11.1.2012. u 14:05
0
0
Ćatić: "Samo u Kravici je ubijeno više od 1.000 Srebreničana"
0
Godine prolaze, smjenjuju se jedanaesti u mjesecu, a njihova bol i patnja je ista. Većina majki Srebrenice i dalje traga za kostima svojih najmilijih, razbacanih po stratištima širom Podrinja.

"Po ko zna koji put ponavljamo kako smo nezadovoljne procesom ekshumacije i identifikacije. Mnoštvo porodica je pronašlo po jednu kost svojih najmilijih i zbog toga se ne odlučuju na ukop. Međutim, ima majki koje nisu pronašle nijednu kost. Ja nisam pronašla ništa od svog sina, a ako ništa ne pronađem, dželati mogu reći kako sina nikada nisam ni imala", kaže predsjednica Udruženja Žene Srebrenice, Hajrija Ćatić.


Pretpostavke da je u Zemljoradničkoj zadruzi u Kravici ubijeno više od 1.000 muškaraca iz Srebrenice dobile su svoju potvrdu. Naime, vještak Tužilaštva BiH, dr. Vedo Tuco, na jednom od suđenja naveo je kako je u Kravici 13. i 14. jula 1995. godine ubijeno 1.076 osoba.

"Jedan od preživjelih, koji je uspio pobjeći sa streljanja, rekao nam je kako je u Kravici ubijeno oko 1.200 ljudi. Kasnije su ta tijela razvožena po grobnicama, a za posmrtnim ostacima se još uvijek traga", kaže Ćatićeva.


Nakon proučene Fatihe na tuzlanskom Trgu žrtava genocida u Srebrenici, majke Srebrenice su sa svojom boli i patnjom otišle kućama. Do sljedećeg jedanaestog.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: