{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Catherine Ashton: Vraćam se da razgovaram sa liderima i građanima BiH

11.3.2014. u 10:00
0
43
Catherine Ashton: Vraćam se da razgovaram sa liderima i građanima BiH
0
Catherine Ashton: Vraćam se da razgovaram sa liderima i građanima BiH
Catherine Ashton (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Catherine Ashton posjetit će Bosnu i Hercegovinu u srijedu, 12. marta.
Sastat će se sa predstavnicima institucija BiH i civilnog društva kako bi razgovarala o trenutnoj situaciji u zemlji, u svijetlu razgovora država članica u narednim sedmicama.

"Vraćam se u Sarajevo kako bih se susrela sa liderima institucija i civilnog društva i čula njihova mišljenja o situaciji u zemlji i načinima pronalaženja rješenja zahtjeva građana, osobito kada je riječ o ekonomskim i socijalnim pitanjima. Važno je da vodstvo Bosne i Hercegovine odgovori na njihove zahtjeve, a Evropske unija će pomoći naporima koji će istinski donijeti korist građana BiH", rekla je Ashton uoči posjete.

Visoka predstavnica će se u Sarajevu susresti sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara i entitetskim premijerima, ministrom vanjskih poslova BiH i predstavnicima civilnog društva. Na kraju posjete obratit će se novinarima u srijedu u 16 sati, u prostorijama EU Info centra (Skenderija 3a).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: