{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Casey očekuje da PIC pozove Parlament da usvoji zakon o JMB

S
10.6.2013. u 19:18
29
9
Casey očekuje da PIC pozove Parlament da usvoji zakon o JMB
29
Casey očekuje da PIC pozove Parlament da usvoji zakon o JMB
Nigel Casey (Foto: Klix.ba)
Britanski ambasador u BiH Nigel Casey očekuje od Vijeća za provođenje mira (PIC) u BiH da sutra ponovo potvrdi već upućeni poziv Parlamentarnoj skupštini BiH da brzo djeluje kako bi bilo usvojeno trajno rješenje zakona o jedinstvenom matičnom broju građana u BiH.
Iz britanske Ambasade u BiH saopšteno je da je Casey tokom sastanka sa predsjednikom Stranke za BiH Amirom Jerlagićem istakao da su demonstranti pred zgradama institucija BiH zahtijevali od svojih izabranih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH da ispune političke i zakonske obaveze, kako bi riješili ovo pitanje u skladu sa presudom Ustavnog suda BiH.

"Oni nisu zahtijevali međunarodnu intervenciju, te nije bilo potrebe da Vijeće za provođenje mira u BiH radi posao za koji su članovi Parlamentarne skupštine BiH plaćeni", istakao je Casey.

On je sa Jerlagićem razgovarao o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, posebno o pitanju jedinstvenog matičnog broja, te o predstojećem popisu stanovništva.

Cesey je naveo da je u interesu EU da podrži nediskriminirajući popis stanovništva visokog kvaliteta koji će pružiti osnovne informacije od esencijalnog značaja za napredak u aplikaciji BiH za EU, te da taj proces ne treba zloupotrebljavati u političke svrhe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: