BiH
0

Carla del Ponte demantovala vijest da je u Beogradu uhapšen Ratko Mladić

FTV
Više je medija u Srbiji, našoj zemlji, ali i inostranih agencija objavilo informaciju kako je jedan od najtraženijih optuženika za ratne zločine i bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić uhapšen.

Prema tim informacijama, Mladić bi trebao biti prebačen u Tuzlu, a odatle u Hag. Međutim, ubrzo su stigli i demantiji tih vijesti.

Ovu je informaciju, među ostalim, demantovao Ured Vlade Srbije za saradnju s medijima. Agencija Associated Press javlja, pozivajući se na neimenovanog visokog srbijanskog sigurnosnog dužnosnika, da je Mladić lociran i da vlasti pregovaraju o njegovoj predaji, ali i da još nije uhapšen.

Glavna tužiteljica Haškog tribunala Carla del Ponte zvanično je demantovala vijest da je jedan od glavnih optuženih za ratne zločine u BiH Ratko Mladić uhapšen, kako su prenijeli neki mediji.

"Zvanično demantujemo vijest o hapšenju Ratka Mladića. Prema informacijama koje mi imamo, čak nije u toku ni operacija pronalaženja Mladića", rekla je Del Ponte, a portparol ICTY-ja Florence Hartmann je dodala da je to sve "medijsko napuhavanje", prenosi AFP.