BiH
0

Čanković ponovo traži nezavisnost RS-a

FENA
Predsjednik nevladine organizacije iz Banje Luke “Srpski narodni pokret – Izbor je naš” Dane Čanković “traži od zvaničnika Republike Srpske i Republike Srbije da posredstvom Rusije pokrenu inicijativu u Vijeću sigurnosti UN-a kako bi se prekinuo ovakav rad Haškog tribunala i formiralo tijelo koje bi izvršilo reviziju njegovih dosadašnjih aktivnosti”.

Ponovio je i poziv svim srpskim političarima da se, kako je rekao, zajedno sa srpskim narodom okupe oko zajedničkog cilja “stvaranja svoje države, a prvi korak bio bi proglašenje nezavisnosti RS-a”.

Čanković, je na pres-konferenciji u Banjoj Luci, kazao da razumije bol porodica stradalih u Bratuncu i Kravicama nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću, ali ih pozvao da “ne uzimaju pravdu u svoju ruke, već sve učine kako bi Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije procesuiralo one koji su počinili zločin i nad srpskim narodom”.

On tvrdi da je oslobađajuća presuda Oriću, “način kako se gazi istina i pravda, te da ona nije u funkciji pomirenja naroda na ovim prostorima, već unosi dodatni nemir”.