Fale informacije
47

Čampara o napadu na kuću Irfana Čengića: Mi od saopćenja policije, suda i tužilaštva nemamo ništa

S. Š.
Aljoša Čampara (Screenshot)
Aljoša Čampara (Screenshot)
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara (NiP) danas je na drugom nastavku hitne sjednice Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji govorio o nedavnom napadu na kuću Irfana Čengića kada je bačena eksplozivna naprava.

Čampara podsjeća da su prvobitni osumnjičeni, koji su bili lišeni slobode zbog ovog slučaja, pušteni na slobodu. Ističe da je javnost nakon toga ostala uskraćena za neke pojedinosti.

"Uhapšeni su počinioci, ali smo došlo u situaciju da ih je sud pustio, nije bilo osnova za zadržavanje. Ja mislim da mi kao skupština kao građani zaslužujemo pravu informaciju. Bojim se da dolazimo u situaciju da sa tim saopćenjima, mi kao građani i društvo nemamo ništa. Sada kada je sud rekao da nije imalo dokaza, pitamo se šta je radilo tužilaštvo, šta je radila policija?", govori Čampara.

Naglašava da je riječ o ozbiljnoj situaciji, a da je neozbiljan pristup nadležnih da se oglašavaju samo kroz saopćenja.

"Bilo bi dobro da kontaktiramo tužilaštvo, sud, da kažu šta se desilo sa tim događajem. Naravno da i sud i tužilaštvo i policija mogu pogriješiti, ali ovo nisu bezazlene stvari. Mislim da je neozbiljno da javnost obavijeste samo sa nekoliko saopćenja. Mislim da se radi o ozbiljnoj stvari", mišljenja je on.