|

Čampara: Dodikovi napadi na SAD su odraz iskrivljene percepcije lidera SNSD-a

Čampara: Dodikovi napadi na SAD su odraz iskrivljene percepcije lidera SNSD-a
128
I. Č.
14.2.2020. u 09:32
71
komentara
128

dijeljenja
Čampara: Dodikovi napadi na SAD su odraz iskrivljene percepcije lidera SNSD-a Foto: T. S./Klix.ba
Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije Aljoša Čampara poručio je kako su optužbe Milorada Dodika na račun Sjedinjenih Američkih Država identične optužbama nedemokratskog istočnog bloka i da predstavljaju odraz iskrivljene percepcije lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata.
"Američki narod nije zaslužio da se lažno optužuje samo zato što je zaustavio agresiju na Bosnu i Hercegovinu i što je zaustavio najveće zločine u Evropi od Drugog svjetskog rata, uključujući i genocid", rekao je Čampara.

Kako kaže, Dodikovo optuživanje SAD-a da su izvor svih problema u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hecegovini je, ne samo zamjena teza i najgrublje vrijeđanje cijelog demokratskog svijeta, nego i narativ koji dolazi iz nedemokratskog istočnog bloka i koji lider SNSD-a realizuje u BiH.

"Presude dva UN suda su jasan pokazatelj ko je i zbog čega započeo rat i izvršio genocid u BiH. Bez obzira na Dodika i sve one koji svojim stavovima podsjećaju na njega, Sjedinjene Američke Države su kao najvažniji vanjskopolitički faktor uvijek bile i ostat će prijatelj naše države", kazao je Čampara.

Zaključio je riječima kako Dodikove optužbe ne predstavljaju stav svih, pa ni većine političara u BiH, već su odraz iskrivljene percepcije i pogrešnog sistema vrijednosti lidera SNSD-a.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...