{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ćamil Duraković: Jolie vjerojatno dolazi u Srebrenicu 11. jula

A
9.7.2012. u 15:45
11
Ćamil Duraković: Jolie vjerojatno dolazi u Srebrenicu 11. jula
11
Ćamil Duraković: Jolie vjerojatno dolazi u Srebrenicu 11. jula
Ćamil Duraković
Predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 17. godišnjice genocida u Srebrenici potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) da ima pouzdana saznanja da bi holivudska filmska diva Angelina Jolie, inače, velika prijateljica Bosne i Hercegovine, 11. jula trebala bi doći u Srebrenicu na kolektivnu dženazu bošnjačkim žrtvama genocida u tom gradu.
"Još uvijek nemamo nikakvu zvaničnu potvrdu da će Jolie zaista doći u Srebrenicu, ali neslužbena saznanja koja imamo upućuju da bi se to, zaista, moglo dogoditi, odnosno da ima nešto od toga", kazao je Duraković za AA.

Duraković se slaže s ocjenama da bi posjeta Jolie predstavljala izraz velikog poštovanja prema žrtvama genocida u Srebrenici, te da bi i na ovaj način svjetskoj javnosti bilo ukazano na patnje kroz koje su prošli Bošnjaci u Srebrenici, ali i Bosna i Hercegovina kao žrtva užasne agresije.

U UNHCR-u, preko kojeg je Jolie ranije dolazila u BiH, nisu imali saznanja da će slavna umjetnica posjetiti Srebrenicu. Kako su kazali, ako i bude dolazila, bit će to privatna posjeta. U Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, također, nisu mogli potvrditi dolazak Jolie u Srebrenicu.

Angelina Jolie je režirala film "U zemlji krvi i meda" koji tematizira rat u Bosni i, konkretnije, slučajeve masovnog silovanja Bošnjakinja tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: