BiH
0

Čađo potvrdio da bi Stojan Župljanin uskoro mogao biti uhapšen

FENA
Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo izjavio je danas kako entitetska policija stoji iza izjava da bi haški optuženik Stojan Župljanin uskoro mogao biti uhapšen.

Komentirajući izjavu funkcionera MUP-a RS-a, zaduženog za saradnju s Haagom Dragog Miloševića datu "Vašington postu" po kojoj će "haški optuženik Stojan Župljanin uskoro biti uhapšen", Čađo je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da MUP-a RS-a čvrsto stoji iza Miloševićeve izjave i da je ona, kako je naveo, na fonu procjene dosadašnjeg ukupnog angažmana u vezi s ovim pitanjem.

Istaknuo je da se niko od preostalih haških bjegunaca ne nalazi u Republici Srpskoj, jer bi već bio uhapšen.

Čađo, međutim, navodi da je novinar "Vašington posta" ili zbog lošeg prijevoda ili neadekvatnog razumijevanja naveo da se jedan od osumnjičenih nalazi na teritoriji RS-a, što, tvrdi, apsolutno nije tačno i to niko nije rekao.

Milošević je tom prilikom rekao "Vašington postu", kako su prenijeli lokalni mediji i da je policija veoma blizu Župljaninu.

"Veoma smo blizu i zatvaramo mrežu. Imamo informacije da živi kao zvijer u divljini ili kao seljak u poljima. On je ovdje i njegove veze sa Srbijom su prekinute. Čak je i njegova porodica protiv njega. Sigurno je da će uskoro biti uhapšen", kazao je on.