MUP RS
0

Čađo: "Nema nelegalnog prisluškivanja"

FENA
Stanislav Čađo
Stanislav Čađo
Sigurnosna sitacija u RS-u je dobra, konstatirali su danas članovi Odbora za bezbjednost Narodne skupštine i ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo.

Na sastanku u Banjoj Luci bilo je riječi o ostvarenim rezultatima u borbi protiv kriminala, pri čemu je Čađo naveo da je stopa kriminaliteta u entitetu manja u odnosu na isti period prošle godine.

Resorni ministar tvrdi da po svim segmentima rada i djelovanja entitetska policija bilježi „konstantne i ozbiljne napretke širom RS-a“.

Čađo smatra i da je posjeta članova skupštinskog Odbora za bezbjednost MUP-u RS najbolji način da se razbiju bilo kakve spekulacije i podmetanja kojima iz različitih razloga brojni pojedinci i grupe pokušavaju da kompromituju rad MUP-a RS.

On kaže da je riječ o špekulacijama u vezi nelegalnog korištenja opreme za prisluškivanje ili posjedovanja nekakve opreme za prisluškivanje unutar MUP-a RS koja nije u legalnom toku.

Takve navode Čađo je ocijenio kao potpune gluposti i neistine.

Članovi Odbora danas su posjetiti i Jedinicu za posebne istrage MUP-a RS i u okviru nje posebno odjeljenje koje se bavi presretanjem telekomunikacija, te istu jedinicu u Telekomu RS-a.