Kudelić prihvatio
14

Bužim dobio v.d. načelnika, Zikrija Duraković prihvatio mandat kantonalnog zastupnika

Piše: M. Ć.
Općinsko vijeće Bužim imenovalo je danas Nedžada Kudelića za vršioca dužnosti načelnika ove općine, nakon što je, sada već bivši, načelnik Zikrija Duraković prihvatio osvojeni mandat u Skupštini USK.

Nedžad Kudelić, inače uposlenik u Općinskom organu uprave Općine Bužim i šef Službe za razvoj i poduzetništvo, funkciju vršioca dužnosti Općinskog načelnika obavljat će do vanrednih izbora na kojima bi trebao biti izabran novi načelnik općine.

"Želim da se zahvalim na imenovanju i ukazanoj časti da obnašam ovu funkciju. Čast i zadovoljstvo je obnašati ovu dužnost, ali sa druge strane i velika obaveza i odgovornost koju ću nadam se raditi odgovorno kao što sam to radio i u svome do sadašnje radu", izjavio je Kudelić, prenosi Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim.

Dosadašnji načelnik Zikrija Duraković čestitao je svom kolegi i poželio mu sreću u daljnjem radu.

Zikrija Duraković (Foto: Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim)
Zikrija Duraković (Foto: Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim)

"Mogu reći da niste pogriješili u odabiru kandidata, ali isto tako mogu reći da ste odabrali bilo kojeg službenika ne bi pogriješili. Ako se mene pita, ja bih ga predložio i za kandidata na izborima, jer znam o kakvom se čovjeku radi. Vama vijećnicima se zahvaljujem na podršci i korektnoj saradnji, a kada je u pitanju moja odluka o prihvatanju mandat želim dokazati da je bila opravdana i u korist naše lokalne zajednice", kazao je Duraković u svom obraćanju vijećnicima.

Podsjećamo, Duraković je, na netom održanim izborima, kao kandidat Koalicije A-SDA-Pomak-Zajedno osvojio mandat u Skupštini USK i, pomalo neočekivano, odlučio napustiti načelničku funkciju i prihvatiti poziciju kantonalnog zastupnika.

Sličnu odluku donio je i načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić.