"Butmirski paket korisni minimum"

S
SRNA
7.11.2009. u 21:49
0
14
"Butmirski paket korisni minimum"
0
"Butmirski paket korisni minimum"
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić izjavio je da ponuđeni butmirski paket predstavlja "minimum koji je koristan", između ostalog, zbog toga što entitetsko glasanje svodi na jedan nivo vlasti, umjesto na dosadašnja tri.
"U sadašnjem Ustavu entitetsko glasanje imamo na tri nivoa - u Predsjedništvu BiH, Predstavničkom domu i Domu naroda. Ovim paketom se ukida u Predsjedništvu i Domu naroda, a ostaje u Predstavničkom domu. Znači i tu je nešto urađeno", rekao je Tihić za Federalnu televiziju.

On je ocijenio da treba još dosta toga unijeti u butmirski paket, ali je da je ono što je u njemu napisano, kako je rekao, u svakom slučaju bolje od postojećeg stanja.

"To je 50 odsto reformi ustava. Da li trebamo, zbog toga što ne možemo dobiti 100 odsto, da odbacimo i to 50 odsto i ostanemo na onim dejtonskim rješenjima za koja svi kažemo da ne valjaju", zapitao je Tihić.

On je ponovio da je spreman na razgovore i sa domaćim i stranim faktorima kako bi se došlo do što boljih mogućih rješenja, istakavši kao primjer za to namjeru da za četvrtak, 12. novembra zakaže sastanak sa političkim liderima iz BiH i predstavnicima EU i SAD, kako bi se ponovo razgovaralo o otvorenim pitanjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: