{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bush i Kerry zanemarili kampanju zbog obilježavanja 11. septembra

N
NINA
12.9.2004. u 09:59
0
0
Bush i Kerry zanemarili kampanju zbog obilježavanja 11. septembra
0
Bush i Kerry zanemarili kampanju zbog obilježavanja 11. septembra
Hiljade ljudi okupile su se jučer u New Yorku, Washingtonu i Pennsylvaniji da bi obilježili treću godišnjicu od terorističkih napada na Sjedinjene Američke Države 11. rujna, u kojima je poginulo oko 3.000 ljudi.
Roditelji poginulih u terorističkim napadima drhtavim glasovima čitali su imena žrtava, što je trajalo više od dva sata, a minute šutnje obilježene su u 8.46 i 9.03 sati po američkom vremenu, kao sjećanje na trenutke kada su dva aviona udarila u tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku, kao i još dva puta kasnije trenutke kada su se tornjevi srušili.

Američki predsjednik George Bush i njegov protukandidat na idućim izborima demokrat John Kerry ostavili su jučer izborne kampanje po strani da bi obilježili trogodišnjicu terorističkih napada na New York i Washington.

Bush se založio da SAD "ostane u ofenzivi" kada je u pitanju borba protiv globalnog terorizma, a senator Kerry, koji je optužio svog republikanskog rivala zbog taktike u toj borbi koja je unijela podjelu među stanovnike SAD-a, rekao je da Amerikanci mogu pobijediti svoje neprijatelje ukoliko "ostanu zajedno".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: