|

Burzić podnosi disciplinsku prijavu protiv tužiteljice zbog slučaja "Sefić"

Burzić podnosi disciplinsku prijavu protiv tužiteljice zbog slučaja "Sefić"
296
Piše: Er. M.
22.8.2018. u 15:39
125
komentara
296

dijeljenja
Burzić podnosi disciplinsku prijavu protiv tužiteljice zbog slučaja "Sefić" Foto: Klix.ba
Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić podnijet će disciplinsku prijavu protiv tužiteljice Advije Hajdo-Balte budući da nije spremila završne riječi na današnjem ročištu u slučaju "Sanjin Sefić".
Burzić će prijavu protiv Hajdo-Balte podnijeti Uredu disciplinskog tužioca koji funkcioniše pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, saznaje Klix.ba.

Ovakva reakcija glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo uslijedila je nakon što je tužiteljica Hajdo-Balta na današnjem ročištu obavijestila Kantonalni sud Sarajevo da nije spremila završne riječi u slučaju teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Amir Agić, otac studentice stradale u saobraćajnoj nesreći, izjavio je nakon današnjeg ročišta da je tužiteljica trebala da se spremi bez obzira na to da li će sud prihvatiti njene dodatne dokaze.

"A oni nisu imali završnu riječ. Sudija je rekao decidno prošli put da će to biti završeno na današnji datum. Mi imamo još dva ročišta do presude", kazao je Agić.
Prijavi grešku


Komentari (125)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...