{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Burna rasprava o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću

F
7.3.2007. u 16:06
0
0
Burna rasprava o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću
0
Burna rasprava o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću
Nastavno-naučno vijeća Univerziteta u Bihaću danas u Bihaću dalo je suglasnost na izmjene i dopune Nastavnog plana i programa postdiplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Bihaću.
Donesena je odluka o utvrđivanju matične ustanove za sticanje doktorata i tema kandidata mr. Hamdije Lipovače o temi "Državni suverenitet i univerzalna jurisdikcija u međunarodnom pravu", te mr. Amele Čalo o temi "Erozija nacionalnog suvereniteta kao izazov procesa globalizacije".

Usvojen je i prijedlog teksta Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti te prijedlog teksta Uputstva o provođenju anketiranja i anketnog upitnika. Burnu raspravu na sjednici je izazvalo pitanje kvaliteta nastave na Univerzitetu u Bihaću.

Ova tačka je uvrštena na dnevni red po zahtjevu prof.dr. Mersuda Ferizovića, koji je između ostalog kazao da se na Ekonomskom fakultetu u Bihaću krše zakonski propisi kada je u pitanju izbor nastavnog osoblja.

To je demantirao dekan Ekonomskog fakulteta, prof.dr. Hilmija Mujić, koji je kazao da nepravilnosti nema, ali da će ipak detaljno analizirati sve navode prof.dr. Ferizovića i eventualne propuste otkloniti, te o tome izvijestiti Univerzitetsko nastavno-naučno vijeće.

Stav većine članova Vijeća je da je ovaj materijal trebalo uputiti Kantonalnom ministarstvu obrazovanja u čijoj je nadležnosti kontrola kvalitete nastave na visokoškolskim ustanovama.

Istaknuto je da će ocjenu o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću uskoro dati oni najmjerodavniji, studenti koji će kroz anonimne ankete ocijeniti rad profesora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: