{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Burna rasprava o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću

F
7.3.2007. u 16:06
0
0
Burna rasprava o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću
0
Burna rasprava o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću
Nastavno-naučno vijeća Univerziteta u Bihaću danas u Bihaću dalo je suglasnost na izmjene i dopune Nastavnog plana i programa postdiplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Bihaću.
Donesena je odluka o utvrđivanju matične ustanove za sticanje doktorata i tema kandidata mr. Hamdije Lipovače o temi "Državni suverenitet i univerzalna jurisdikcija u međunarodnom pravu", te mr. Amele Čalo o temi "Erozija nacionalnog suvereniteta kao izazov procesa globalizacije".

Usvojen je i prijedlog teksta Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti te prijedlog teksta Uputstva o provođenju anketiranja i anketnog upitnika. Burnu raspravu na sjednici je izazvalo pitanje kvaliteta nastave na Univerzitetu u Bihaću.

Ova tačka je uvrštena na dnevni red po zahtjevu prof.dr. Mersuda Ferizovića, koji je između ostalog kazao da se na Ekonomskom fakultetu u Bihaću krše zakonski propisi kada je u pitanju izbor nastavnog osoblja.

To je demantirao dekan Ekonomskog fakulteta, prof.dr. Hilmija Mujić, koji je kazao da nepravilnosti nema, ali da će ipak detaljno analizirati sve navode prof.dr. Ferizovića i eventualne propuste otkloniti, te o tome izvijestiti Univerzitetsko nastavno-naučno vijeće.

Stav većine članova Vijeća je da je ovaj materijal trebalo uputiti Kantonalnom ministarstvu obrazovanja u čijoj je nadležnosti kontrola kvalitete nastave na visokoškolskim ustanovama.

Istaknuto je da će ocjenu o kvaliteti nastave na Univerzitetu u Bihaću uskoro dati oni najmjerodavniji, studenti koji će kroz anonimne ankete ocijeniti rad profesora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: