BiH
306

Promo / Burch univerzitet obezbijedio dodatnih 300.000 KM za stipendiranje studenata

I pored velikih očekivanja, BURCH univerzitet je pozitivno iznenađen brojem kandidata koji su se prijavili na prijemni ispit za stipendije održan u martu.

Zbog izuzetno velikog interesa i velike želje da mlade ljude spremi za karijere, menadžment ove institucije je obezbijedio dodatnih 300 000 KM za drugi krug stipendija. Ono što se ovaj put očekuje od aplikanata je velika želja za uspjehom i već postojeći angažman u nekoj sferi. Prijave traju do 12. maja 2017. godine.

Srednjoškolci koji su aktivni u nekoj sekciji, angažovani na projektima ili su pokazali dobre rezultate na takmičenjima bilo koje vrste će se sigurno vidjeti kao potencijalni kandidati za ove stipendije. Traže se mladi ljudi koji su znatiželjni, ambiciozni i u potrazi za prilikama što su izuzetno cijenjene kvalitete na BURCH univerzitetu.

Stvaranje mogućnosti za zaposlenje je jedna od okosnica ove akademske institucije. Posebno dolazi do izražaja podrška domaćim studentima i saradnja sa domaćom privredom. Kao jedan od rezultata takve strategije je nastala saradnja sa Privrednom bankom Sarajevo koja sada omogućava dugoročno kreditiranje studenata koji žele studirati na BURCH univerzitetu. Ovim je ostvarena još jedna prilika koja perspektivnim mladim ljudima stvara velike šanse za obećavajuće karijere. Radi se o dugoročnim kreditima sa rokom otplate na 10 ili 12 godina i grace periodom do 5 godina koji daje mogućnost studentima da sami otplaćuju kredit nakon zaposlenja.

Postoje još mnogi brojni primjeri uzajamno korisnog odnosa bh. privrednika i univerziteta. Studenti redovno dobivaju šanse da se zaposle u nekoj firmi i time pomažu njenom i svom razvoju. Biznis menadžeri su imali priliku da na skupovima na univerzitetu predstave tajne uspjeha pojedinih firmi i daju svoje savjete budućim profesionalcima. Na događajima, kao što su poslovni seminari, konferencije, poslovni forumi i okrugli stolovi koje organizuju studentski klubovi na univerzitetu mogu se čuti nove ideje i projekti za njeno unapređenje.

BURCH univerzitet je mjesto koje je otvoreno da primi nove ljude i nove ideje, ali i da zauzvrat stvori nove projekte i profesionalce. Taj trend će se nastaviti, a univerzitet će samim tim rasti sa svojim osobljem i studentima, te imati sve važniju ulogu u svom okruženju.