BiH
0

Bukvić: Otkrivenost počinitelja kaznenih djela je 69 posto

FENA
Načelnik Sektora krim. policije MUP-a Hercegbosanske županije Husein Bukvić kazao je da je ukupna otkrivenost počinitelja kaznenih djela MUP-a te županije u ovoj godini najbolja u proteklih 10 godina i da iznosi 69 posto, a da je otkrivenost po nepoznatom počinitelju do sada oko 48 posto.

Kako je kazao Bukvić, uspješno provedenom akcijom djelatnika MUP-a te županije spriječena je nova oružana pljačka poslovnice Unicredit Zagrebačke banke u Tomislavgradu koja je već jednom opljačkana u veljači ove godine kada je ukradeno 27 tisuća maraka.

Govoreći o ovoj akciji, Bukvić je istaknuo da u dosadašnjem radu policije nije bilo sličnih kriminalnih radnji na području HB županije, kao što je ovaj slučaj zabilježen 8.prosinca kada su uhićena tri mladića s područja Prisoja, općina Tomislavgrad za koje se sumnja da su počinitelji oružane pljačke navedene banke u veljači tekuće godine.

Osumnjičena su dva osamnaestogodišnjaka E.S i M.B te jedanmaloljetnik P.Š. (17) koji do sada nisu bili u policijskim evidencijama, kazao je Bukvić.

Prema njegovim riječima, u ovoj koordiniranoj akciji PU Livna i Tomislavgrada policija ima čvrste dokaze da su navedeni počinitelji još nekih kaznenih djela, nekoliko krađa vozila u Livnu i Tomislavgradu, potom posjedovanja naoružanja koje im je služilo u planiranoj pljački banke.

Ova planirana pljačka dobiva još veći značaj jer je glava navedenih kriminalnih radnji bio maloljetni, učenik Srednje strukovne škole u Tomislavgradu, kazao je Bukvić.