|

Bukvarević donirao pola plate: Prilika da probudimo ono najbolje u nama

Bukvarević donirao pola plate: Prilika da probudimo ono najbolje u nama
1.355
F
FENA
25.3.2020. u 16:10
19
komentara
1,3k

dijeljenja
Bukvarević donirao pola plate: Prilika da probudimo ono najbolje u nama Foto: A. K./Klix.ba
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević odrekao se pola martovske plate, a sredstva je usmjerio na Merhamet-Regionalni odbor Tuzla, s naznakom za donaciju narodnoj kuhinji u ovom gradu.
Ministar Bukvarević je ovim potezom pokazao da je u novonastaloj situaciji potrebno da svi, u skladu sa mogućnostima, učinimo sve kako bismo pomogli najugroženijima među nama.

Istovremeno, pozvao je i uputio apel kolegama - ministrima, predstavnicima vlasti na svim nivoima, rukovodiocima organa i drugima koji su u mogućnosti da slijede ovaj primjer i da se uključe u ovu aktivnost.

Resorni ministar uputio je poziv građanima da se pridržavaju svih uputa nadležnih organa te da iste poštuju u cilju zaštite vlastitog ali i zdravlja drugih ljudi te je pozdravio sve aktivnosti, kako Federalnog, tako i kantonalnih kriznih štabova koji na najodgovorniji i najprofesionalniji način odgovaraju ovom globalnom izazovu.

Podsjetio je da je veoma važno poštovati sve naredbe ali i preporuke i na taj način zaštiti sebe i svoje porodice, te uputio poziv „da svi građani obrate pažnju na starije komšije, ljude u komšiluku kojima je pomoć neophodna".

"Među našim komšijama je veliki broj majki i očeva naših šehida i poginulih branilaca, porodica šehida i poginulih branilaca, ratnih vojnih invalida. To su kategorije naših sugrađana koje ne smijemo zaboraviti nikada, pogotovo sada kad je na snazi niz mjera u cilju prevencije od zaraze koronavirusom i kada je ograničeno kretanje pojedinim dobnim skupinama. Apelujem na sve sugrađane da zajednički prebrodimo novonastalu situaciju i da pokažemo solidarnost i ljudskost, da nakon što se pobrinemo za svoje porodice i sebe promislimo kome u našem komšiluku i na koji način možemo pomoći. Ovo je prilika da budemo jedinstveni i da probudimo ono najbolje u nama", poručio je Bukvarević.

Ministar je, usto, uputio riječi zahvalnosti svim medicinskim radnicima, policiji, trgovcima i drugima koji su aktivno uključeni u borbu protiv koronavirusa, ali i savjesnim i odgovornim građanima koji poštuju donesene mjere.

Posebno je zahvalio i svim privrednicima koji na različite načine daju svoj doprinos u novonastaloj situaciji, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...