Stanje jutros
3

Bujični vodotoci izazvali veliku štetu u Tesliću, vodostaj rijeke u opadanju

S. Š.
Procjenjuje se šteta nakon izlivanja rijeke u Tesliću (Foto: Teslićke novine)
Procjenjuje se šteta nakon izlivanja rijeke u Tesliću (Foto: Teslićke novine)
Zbog obilnih kišnih bpadavina, bujični vodotoci izazvali su veću štetu na objektima i imovini u teslićkim naseljima Vlajići, Јasenova, Brezna, Gomjenica i Slatina, a na pojedinim putnim pravcima došlo je do prekida u saobraćaju.
Poplavljeno je oko 30 kuća, izjavio je za RTRS Dragan Kos, pomoćnik direktora Civilne zaštite Republike Srpske.

Dežurne službe i mehanizacija cijelu noć su radile na otklanjanju štete na putevima i imovini.

Na fotografijama koje su na Facebooku objavile Teslićke novine evidentno je došlo do povlačenja vodostaja rijeke, voda je iza sebe ostavila smeće i grane, a tek vlasti će krenuti sa procjenjivanjem štete.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević je sinoć bio u obilasku terena sa svojim saradnicima, a dežurne službe i mehanizacija rade u punom kapacitetu na privremenom otklanjanju štete na putnim komunikacijama i imovini.

Miličević je istakao da se po ko zna koji put na području opštine Teslić ponavlja situacija da se uslijed nepoštovanja šumskog reda i ostavljanja balvana u vodotocima, potocima i rijekama, stvaraju se čepovi i brane na mostovima koji nakon obilnih padavina stvaraju vodene bujične talase koji ruše sve pred sobom.

Podsjetit ćemo, jaka kiša je u toku jučerašnjeg dana izazvala probleme na sjeveru BiH. Poplavljeni su bili brojni putni pravci, alarmantno je bilo u Tuzli, Žepču, Vitezu i Čeliću.