{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bugojno: Više od 200 nezaposlenih s VSS i VŠS

F
16.11.2011. u 10:08
0
5
Bugojno: Više od 200 nezaposlenih s VSS i VŠS
0
Bugojno: Više od 200 nezaposlenih s VSS i VŠS
Bugojno
Na teritoriji općine Bugojno bez posla je 5.591 osoba a zabrinjava podatak da se među licama bez posla iz godine u godinu povećava spisak onih s fakultetskom diplomom.
Prema informaciji iz općinskog Biroa za zapošljavanje bez posla je 221 osoba s diplomom o završenoj VSS i VŠS.

Najviše je dipl. ekonomista, čak 60. Posao priželjkuju, također, 24 dipl. pravnika te profesori različitih nastavnih predmeta.

Najviše ih ima diplomu profesora njemačkog jezika - 8, sociologije - 7, pedagogije - 6, fizičke i zdravstvene kulture - 5. Bez posla su i 2 profesora historije, po jedan profesor informatike, geografije, vjeronauke, likovne kulture, latinskog jezika i arapskog jezika.

Nezaposlenih kriminalista je 4, novinara 9, politologa 2, a bez posla su i jedan doktor medicine, tri stomatologa i šest socijalnih radnika.

Sedam lica ima diplomu Poljoprivrednog fakulteta a na posao čekaju i 4 mašinska inžinjera, 5 inžinjera drumskog saobraćaja, te po jedan inžinjer hemijske tehnologije, građevinski inžinjer, inžinjer poštanskog saobraćaja, drvne tehnologije, elektronike i elektrotehnike. Na spisku nezaposlenih su i 2 agronoma za ratarstvo te jedan agronom za hortikulturu.

Lica koja su se prijavila na Biro s diplomom VŠS i VSS su mlađe životne dobi a na zaposlenje čekaju, ipak, kraće nego npr. trgovci i gimnazijalci, čije su šanse da dobiju posao dosad bile najmanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: