|

Budžetski prihodi veći za 20 posto

Budžetski prihodi veći za 20 posto
0
S
SRNA
16.12.2010. u 09:08
0
komentara
0

dijeljenja
Budžetski prihodi veći za 20 posto Livno: Bolja naplata poreza
Ukupni ostvareni prihodi budžeta Livanjskog kantona za proteklih devet mjeseci iznose 44.890.377 KM i veći su za 19,85 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su kantonalnog Ministarstva finansija.
Kantonalni ministar finansija Ante Krajina rekao je da ostvareni prihodi u periodu januar - juni iznose 73,92 odsto u odnosu na planirane na godišnjem nivou, što znači da je za devet mjeseci ostvareno oko tri četvrtine ukupno planiranih prihoda u ovoj godini, koji iznose 60,7 miliona KM.

Krajina je izjavio novinarima da je povećanje budžetskih prihoda u apsolutnom iznosu rezultat bolje naplate poreza i povećanja prihoda koji kantonu pripadaju po Zakonu o pripadnosti javnih prihoda, odnosno poreza na dodatnu vrijednost, a ne povećane privredne aktivnosti.

Prema njegovim riječima, procjenjuje se da će do kraja godine ostvareni prihodi budžeta Livanjskog kantona biti na nivou planiranih, a u odnosu na prošlu godinu, i pored negativnih trendova koji su posljedica globalne ekonomske krize, mogli bi biti veći čak za petinu, odnosno 20 odsto.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.