{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budžetski prihodi veći za 20 posto

S
16.12.2010. u 09:08
0
0
Budžetski prihodi veći za 20 posto
0
Budžetski prihodi veći za 20 posto
Livno: Bolja naplata poreza
Ukupni ostvareni prihodi budžeta Livanjskog kantona za proteklih devet mjeseci iznose 44.890.377 KM i veći su za 19,85 odsto nego u istom periodu prošle godine, podaci su kantonalnog Ministarstva finansija.
Kantonalni ministar finansija Ante Krajina rekao je da ostvareni prihodi u periodu januar - juni iznose 73,92 odsto u odnosu na planirane na godišnjem nivou, što znači da je za devet mjeseci ostvareno oko tri četvrtine ukupno planiranih prihoda u ovoj godini, koji iznose 60,7 miliona KM.

Krajina je izjavio novinarima da je povećanje budžetskih prihoda u apsolutnom iznosu rezultat bolje naplate poreza i povećanja prihoda koji kantonu pripadaju po Zakonu o pripadnosti javnih prihoda, odnosno poreza na dodatnu vrijednost, a ne povećane privredne aktivnosti.

Prema njegovim riječima, procjenjuje se da će do kraja godine ostvareni prihodi budžeta Livanjskog kantona biti na nivou planiranih, a u odnosu na prošlu godinu, i pored negativnih trendova koji su posljedica globalne ekonomske krize, mogli bi biti veći čak za petinu, odnosno 20 odsto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: