{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budžet smanjen za 60 miliona KM

F
20.6.2009. u 13:02
0
4
Budžet smanjen za 60 miliona KM
0
Budžet smanjen za 60 miliona KM
Vlada Kantona Sarajevo je danas na redovnoj sjednici utvrdila Prijedlog izmjene i dopune Budžeta KS za 2009. godinu u iznosu od 674 miliona KM, što predstavlja smanjenje za oko 60 miliona KM u odnosu na utvrđeni Budžet KS za 2009., koji je iznosio 734 miliona KM.
Kako je saopćeno iz Press službe KS, predloženi izmjenjeni i dopunjeni Budžet KS za 2009. manji je za devet posto od planiranog, a za 11 posto u odnosu na ostvarenje Budžeta KS za prošlu 2008..

Utvrđena umanjenja napravljena su na pozicijama bruto plaća i naknada troškova zaposlenim za 18 miliona KM, tekućim grantovima za 26 miliona KM, te kapitalnim grantovima za 16 miliona KM.

Ovim je Vlada KS usvojila Prijedlog izmjene i dopune Budžeta za 2009. u skladu sa očekivanim prihodima Kantona Sarajevo za tekuću godinu, te ispoštovala predloženi Interventni zakon Vlade FBiH, kojim je plaće budžetskim korisnicima umanjila za pet posto na godišnjem nivou, planirala topli obrok od osam KM također na godišnjem nivou, kao i isplatu regresa u iznosu od 350 KM.

Ovako utvrđeni Prijedlog izmjene i dopune Budžeta za 2009., upućen je Skupštini KS na razmatranje i usvajanje po hitnom postupku na sjednici čije je održavanje planirano za 8. jula.

Nakon potpisivanja stand-by aranžmana Vlade FBiH sa MMF-om, Vlada Kantona Sarajevo očekuje finansijsku podršku od 49 miliona KM, zaključeno je na sjednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: