BiH
157

Budućnost Tuzle pjevala i plesala u Mejdanu

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Blizu 600 mališana učestvovalo je na priredbi u povodu 68. rođendana JU "Naše dijete" iz Tuzle, koja je održana večeras u KSC Mejdan.

Ako na mlađima svijet ostaje onda Tuzlu sasvim sigurno očekuje svijetla budućnost, opšti je utisak nakon večerašnje pjesme i plesa najmlađih građanki i građana "grada soli".

Mališani iz tuzlanskih obdaništa, koji su se danima pripremali za večerašnju manifestaciju, gotovo su bez greške realizovali pripremljene koreografije na oduševljenje ponosnih roditelja, deda, nana, tetki...

U tuzlanska obdaništa, inače, ide više od 1.000 mališana, a direktorica ustanove Alma Halilović ističe kako je godina na izmaku bila posebno uspješna.

"Realizovali smo i još uvijek realizujemo brojne projekte. Renovirali smo dva obdaništa i poboljšavamo uslove u drugima. Naravno da ćemo i u budućnosti učiniti sve da mališani u obdaništima budu sretni i zadovoljni", kazala je Alma Halilović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozdravio je učesnike manifestacije, njihove vaspitačice, roditelje, članove porodice... i istakao kako su u dvoranu Mejdan pristigle tri generacije građana Tuzle, koji su koristili i koriste usluge JU "Naše dijete".

Djevojčice i dječaci, mnogi od njih su prvi put večeras bili pred publikom, su oduševili sve prisutne, a između ostalih nastupali su uz zvuke pjesama "Zemljo moja", "Hajmo Bosno, hajmo

Hercegovino“, „Sva djeca svijeta“...