|

Budućnost Tuzle pjevala i plesala u Mejdanu

Budućnost Tuzle pjevala i plesala u Mejdanu
157
Piše: D. Brkić
11.12.2014. u 21:15
25
komentara
157

dijeljenja
1/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
8/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
9/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
10/10 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Blizu 600 mališana učestvovalo je na priredbi u povodu 68. rođendana JU "Naše dijete" iz Tuzle, koja je održana večeras u KSC Mejdan.
Ako na mlađima svijet ostaje onda Tuzlu sasvim sigurno očekuje svijetla budućnost, opšti je utisak nakon večerašnje pjesme i plesa najmlađih građanki i građana "grada soli".

Mališani iz tuzlanskih obdaništa, koji su se danima pripremali za večerašnju manifestaciju, gotovo su bez greške realizovali pripremljene koreografije na oduševljenje ponosnih roditelja, deda, nana, tetki...

U tuzlanska obdaništa, inače, ide više od 1.000 mališana, a direktorica ustanove Alma Halilović ističe kako je godina na izmaku bila posebno uspješna.

"Realizovali smo i još uvijek realizujemo brojne projekte. Renovirali smo dva obdaništa i poboljšavamo uslove u drugima. Naravno da ćemo i u budućnosti učiniti sve da mališani u obdaništima budu sretni i zadovoljni", kazala je Alma Halilović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozdravio je učesnike manifestacije, njihove vaspitačice, roditelje, članove porodice... i istakao kako su u dvoranu Mejdan pristigle tri generacije građana Tuzle, koji su koristili i koriste usluge JU "Naše dijete".

Djevojčice i dječaci, mnogi od njih su prvi put večeras bili pred publikom, su oduševili sve prisutne, a između ostalih nastupali su uz zvuke pjesama "Zemljo moja", "Hajmo Bosno, hajmo

Hercegovino“, „Sva djeca svijeta“...
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...